Ina De Becker met koptelefoon aan de laptop en de smartphone

Meer vrijheid dankzij remote work

Op zoek naar meer vrijheid en een betere work-life balance?
Dan is remote work de oplossing!

Van ​9-to-5 ​naar remote work

Toen ik ​startte​ met werken had ik grote verwachtingen van het leven en mijn job. Ik werkte hard om zowel ​mijn ​persoonlijke als zakelijke doelen te verwezenlijken. ​Die doelen en het verdienen van mijn eigen geld gaven mij in het begin heel wat motivatie, ​maar dat ​bleek​​ jammer genoeg ​van korte duur.
Het ​begon te wringen dat ik elke dag verplicht van ’s morgens tot ’s avonds op kantoor aanwezig moest zijn. ​Volgens mij is niemand elke dag productief tussen 9 en 17 uur. En al zeker niet telkens opnieuw in dezelfde omgeving.
​​Ik besloot ​daarom ​​ ​om mijn ontslag in te dienen​ en​ op zoek ​te gaan ​naar een nieuwe job, ​een ​nieuwe uitdaging, ​een ​nieuwe omgeving. Na een tijdje ​overviel dat vervelende gevoel mij opnieuw en besefte ik dat een routine gewoon niet aan mij besteed is. ​​9-to-5 ​tot aan mijn pensioen? That’s a big no! 

Ina De Becker tussen de kussen in de sofa bellend met de smartphone en op haar horloge kijkend

Telewerken; is dat hét?

​​Ik dacht na over mijn toekomst ​en begon te dromen over plaats- en tijdonafhankelijk werken, telewerken dus. Mijn eigen onderzoek wees uit dat dit helemaal mijn ding was en zo ontstond Nexus Pursuit​.​
Ik kan uren aan een stuk praten over telewerk, telewerkbeleid​ en​​ ​de voordelen en obstakels ervan. Telewerk werd populair tijdens de coronacrisis, maar ondertussen ​beseffen ​ veel bedrijven dat het veel meer is dan gewoon thuiswerken.
Je hebt nood aan een telewerkbeleid op maat. Een remote team uitbouwen of behouden vraagt ook goede communicatie en afspraken tussen het bedrijf en het team.
Kortweg: telewerken heeft een meetbaar plan nodig en dat is nu net waar ​​Nexus Pursuit jou mee helpt.  

Ina De Becker met koptelefoon aan de laptop en de smartphone

Meer werkgeluk door telewerk

​​Telewerk of thuiswerk is geen verplichting meer, maar door de coronacrisis ​gingen bij veel bedrijven de ogen wel open. ​Uit heel wat onderzoeken blijkt namelijk dat ​werknemers ​hierdoor meer werkgeluk ervaren. Het heeft dus echt wel een positieve invloed op ​hun welzijn​.
Ze zijn meer geëngageerd, voelen zich gewaardeerd en hebben​ ​ook een beter​e​ work-life​ ​balans.
Daarnaast is het een manier om de band en communicatie tussen werknemer en werkgever te bevorderen. ​Dat heeft uiteraard ook als resultaat dat werknemers efficiënter werken en hun doelen sneller behalen. ​ ​​​ 

​​Daarnaast ontstonden er meer mogelijkheden ​​om ​op afstand ​of hybride te werken, waarbij je een combinatie hebt van thuis- en kantoordagen. Meer autonomie, positiever in je job staan en een goede work-life​ ​balans zijn positieve effecten van een ​remote team. Ik ben zeker dat ook jij die boot niet wil missen. We zijn ten​ ​slotte zelfstandige geworden om ​een​​ van deze redenen​.
En laten we ook de vrijheid niet vergeten die je als ondernemer ervaart, of is die ondertussen jammer genoeg wat verloren gegaan tussen al dat werk? ​​ 

Ina De Becker kijkt glimlachend uit het raam van een kantoor

Zelfstandige zijn, geeft je vrijheid

Ondernemen moest leuk zijn en me vrijheid geven, of dat dacht ik toch. Maar al snel merkte ik dat er nu eenmaal taken zijn die mij​n​ tijd en energie kostten. Ik werd er als startende ondernemer slecht​ ​gezind van. ​Was dat ​nu waarom ik ondernemer ​geworden ben? ​
Telkens opnieuw probeerde ik gepaste externe werkkrachten te vinden om deze taken over te nemen, maar ik vond geen match via uitzendbureaus ​voor een langere termijn.
Tot ik op een bepaald moment op de term ‘virtuele assistent ​stuitte​. Ik deed grondig onderzoek en leerde wat ze mij te bieden hadden.
Was dit dan de oplossing om energievretende taken toch met een gerust hart uit te besteden? 

Zwarte palmbomen tegen een mooie zonsonderganglucht

Virtuele assistenten zijn experten in hun vak  

Toen ik ​op ​de wondere wereld van Virtual Assistants (VA’s) ​leerde kennen​, vielen alle puzzelstukjes eindelijk in elkaar. VA’s zijn zelfstandige professionals die vanop afstand professionele administratieve, technische of creatieve ondersteuning bieden aan ondernemers. Het woord ​‘​assistent​’​ komt hen dus eigenlijk niet ten goede, want het zijn specialisten in hun vakgebied en ​ze ​zijn dan ​ook ​nog eens flexibel inzetbaar.   

In tegenstelling tot andere samenwerkingen, ging het deze keer om teamleden die 100% op afstand werkten en die zich specifiek op hun eigen expertise focussen. Als je alles kan, dan kan je in mijn ogen eigenlijk ​niets ​echt goed. Hun specifieke expertise wist me deze keer dus echt wel te overtuigen.  

Een virtueel assistente in een team meeting

Ik verbind jou graag met een online remote professionals

aka VA – virtual assistant
zodat jij jouw work-life balans weer in handen krijgt dankzij de juiste ondersteuning. 

Wil je liever eerst nog meer weten over hoe je slim kan ondernemen door remote te werken en het inhuren van virtual assistants? Download en lees dan het gratis e-book “Remote werken of slim ondernemen in een digitale wereld”.

Blijf je graag op de hoogte? Volg Nexus Pursuit op sociale media en schrijf je in voor alle blog updates!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *